mandag 3. desember 2012

Fylt breiflabb i spekeskinke servert med pastinakkpuré


I helgen var det duket for en liten gourmet middag her hjemme til to. Det var ganske etterlengtet, for med to søte små på snart 1 og 3 år går det mest i hverdagsmat. De siste ukene har vært ekstra travle og tid til blogging har det heller ikke blitt mye av. Middag skal helst fikses på en halvtime og det skal falle i smak for både små og store. Selv om vi eksperimenterer med hverdagsmaten og prøver å introdusere nye smaker hele tiden, så begrenser det jo noe...

Men på fredag gjorde jeg litt som i gamle dager og koste meg virkelig med matlagingen i ro og mak. Da barna var lagt var det bare å rydde vekk plastduken, sette på MIN musikk, tenne stearinlys og lage et bedre måltid til "forloveden" (og ja, der fikk jeg med den lille nyheten også).


På menyen sto breiflabb i spekeskinke, pastinakkpuré, smørdampet purre og ovnstekte potetskiver. Jeg fylte fisken med pesto og litt annet digg, og mens den stekte rant det ut en sky som fungerte utmerket som saus.
Breiflabb er luksusvare og det ble virkelig kjempe godt. Vips så måtte jeg bare blogge litt igjen også!

Ingredienser:
Til 2 pers.
  • 2 renskårede breiflabbfileter (ca. 300-400g)
  • 6-8 skiver spekeskinke (eller parmaskinke)
  • 1 ss rød pesto
  • 3 ss hakket soltørkede tomater (i olje)
  • 1 ss hakket basilikum
  • 1 ss mykt smør
  • olivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
  1. Hakk de soltørkedetomatene og basilikum. Ha det i en bolle og rør det sammen med rød pesto.
  2. Legg spekeskinke utover slik at den overlapper hverandre og ligner et lite teppe. Lag gjerne to tepper, et til hver filet. Fordel pestoblandingen utover skinken.
  3. Krydre fisken med litt med salt og pepper og legg den på.  Rull hvert fiskestykke inn i spekeskinke. (Er du etter perfeksjon kan du evt sy den sammen med noen tannpirkere el bruke hyssing)
  4. Smør en ildfast form med olivenolje. Legg i breiflabbrullene, pensle på smøret og drypp over litt olivenolje. Stek breiflabben ved 200 grader i 15- 20 minutter. Øs gjerne stekefett over fisken en el to ganger under steking.
Jeg serverte fisken med ovnstekte poteter, smørdampet purre og pastinakkpuré. Sistnevnte er virkelig nydelig tilbehør. Noen oppskrifter må rett og slett bare gjentas, så her kommer den igjen. For pastinakkpuré må du nemlig bare prøve å lage en gang hvis du ikke har gjort det!  Da får du følelsen av restaurantmiddag hjemme på ditt eget kjøkken på et blunk.


Pastinakkpuré:

Ingredienser:
(som tilbehør til 2-3 pers)
  • 200 g pastinakk i terninger
  • 50 g godt smør
  • ca 1 dl melk
  • Vann
  • 0,5 dl fløte
  • Salt, pepper 
  1. Skrell pastinakkene og del de i terninger. Ha over i en liten kjele. Hell i 1 dl melk og så evt litt vann så pastinakkbitenen er godt dekket av væske. Kok til de er møre. (Tar 10-15 min).
  2. Finn fram en blender eller kjøkkenmaskin. Hell av melken og ha i de varme pastinakkene. Tilsett smør i terninger, fløte og krydder. Kjør det sammen til en puré.
Den kan gjøres klar på forhånd og varmes opp.

Velbekomme!

2 kommentarer:

Camilla76 sa...

Endelig innlegg fra Monica igjen:)
Dette skal jeg lage. Oppskrift på potetene, har du det da? De så rå-gode ut.
Keep up the good work!!

Anonym sa...

Åh dette hørtes kjempegodt ut :)