onsdag 12. desember 2012

Ovnsstekte potetskiver

Her kommer en rask oppskrift på potetene jeg serverte som tilbehør til breiflabben (fra forrige innlegg), etter som jeg fikk spørsmål om disse.
Dette er superenkle poteter altså. Delt i skiver og stekt i ovn rett og slett. Mer enn det hadde jeg strengt tatt ikke trengt og skrive, men en litt mer utførlig forklaring følger nedenfor. Som alltid er det jo de små detaljene som gjør den store forskjellen. Her er det maldonsalt og rett temperatur.En hyggelig nabodame sa til meg i går at hun synes ikke det er noenting som er for enkelt og blogge om. Og la til; "jeg driver ikke med så mye matlaging fra bunnen av, men jeg leser bloggen din for det. Skriv gjerne om tilbehør som er lett og lage". Tok henne på ordet for enklere enn dette blir det ikke! Men kjempe godt likevel.
(Serverer du disse til breiflabben blir måltidet helt nydelig, dog litt mer avansert).
Potetskiver (som tilbehør)
Ingredienser:
  • Poteter (3-6 per pers avhengig av størrelse)
  • Olivenolje
  • Litt pepper
  • Godt med maldonsaltFremgangsmåte:

Vask eller skrell potetene. Er de relativt store kan du skjære de i litt tykke skiver.  Er de små så deler du de i to på langs. Legg potetskivene tett i tett i en ildfast form. Kun ett lag.
Hell over litt olivenolje og krydre med pepper og maldonsalt. Stek potetene ved 225 grader. Sett de midt i ovnen og la de steke til de er fine og gyldne, ca 30 minutter.

Potetskivene passer til det meste!

1 kommentar:

Aumym sa...

simpelt og enkelt forklart takk