Det er ingen grunn til å rydde bort grillen med dette nydelige sensommerværet. Nå er det nesten bedre vær her på Romerike enn det var i store deler av juli. Dermed tviholder vi på sommeren og fortsetter å grille så lenge vi kan! Høsten kan jo godt vente litt, spør du meg.
Samboer'n fått dilla på å grille grønnsaksspyd, og jeg heier på han for det er fargerikt, sunt og digg! Favorittblandingen vår har blitt å blande store biter av paprika med squash og litt rødløk. Sopp eller cherrytomater er også godt å ta med, synes vi. Grønnsakene pensles med en grillolje (eller evt barbecuesaus) og tres på spyd. Kjapt og greit.Dette kan man servere til det meste. Det går mye i svinekjøtt hos oss, men favoritt grillmiddagen denne sommeren har vært lammekjøtt. Vi har funnet noen kjempe møre lammeskiver i butikken marinert med middelshavsmak. Som tilbehør har vi hatt små, bakte poteter, yoghurtdressing og disse spydene. Gooood grillmiddag!
Til 3 store spyd brukte jeg:
- 1/2 squash
- 1 rød paprika
- 1 guk paprika
- 1 liten rødløk
- 10 sjampinjong
- 1-2 ss grillolje
- Salt og pepper
- Vask paprika og squash. Del så paprika i store firkantede biter, rødløken i store båter og soppene i to. Sqaush deles først på tvers og så i biter så du ender opp med tykke halvmåner. Ha alt over i en bolle og hell over litt grill olje (eller nøytral olje hvis du foretrekker). Dryss over salt og pepper og bland det lett.
- Tre grønnsaksbitene på spyd. Grill dem på middels sterk varme i 5-7 min. De bør snus et par ganger.
2 kommentarer:
Dette ser utrolig godt ut! Og jeg er med på å heie på sensommeren! Skrev faktisk akkurat om det på bloggen min i dag:) Ha en fortsatt god uke! Hilsen Bollefrua.
Dette er rett og slett snadder!!
Legg inn en kommentar