mandag 14. juni 2010

Pastasalat 2 - luksusversjonen


Her er rolls royce versjonen av pastasalat. Anbefaler denne på det varmeste. Dessuten ganske rask å lage, særlig hvis man er to  - så klart:) 

Dette er en fin, lett sommermiddag til å invitere venner og familie på, gjerne servert med litt fersk loff ved siden av. Perfekt også som (det beste) innslaget på et koldtbord.


Her skal det være masse ingredienser, men gud så godt - og dette er jo en selvstendig hovedrett! Jeg har av og til noen artisjokkhjerter i salaten også;  - helt valgfritt. Og soltørkede tomater kan byttes ut med søte cherrytomater, hvis du liker det bedre.

Ingredienser:
( Til 4 personer)

  • 1/2 pk bacon
  • 1 ferdig grillet kylling
  • 1/2 rødløk
  • 2 håndfuller ruccola salat
  • 1 liten boks soltørkede tomater 
  • 1/2 pk sukkererter
  • 1 liten boks feta ost i terninger
  • 1 liten boks mais
  • 1 håndfull pinjekjerner
  • 250 g pasta: skruer, penne eller farfalle
  • 1 boks pesto (gjerne fra Barilla, eller enda bedre: hjemmelaget)
  • Litt sitronsaft
  • Nykvernet pepper

Fremgangsmåte: 
  1. Sett på vann til å koke pasta.
  2. Del baconet middels store biter og stek det sprøtt i en stekepanne. Ta det ut av pannen, og ha i maisen. La dette småsteke noen minutter i baconfettet. Da kommer nesten en slags glitrende god popcornsmak fram.  Legg på tørkepapir til avkjøling.
  3. Kok pasta til den nesten er al dente - ikke lenger. Skyll den i rennende, kaldt vann. Ha den tilbake i kjelen og bland inn 2/3 deler av pestoen. 
  4. Skjær rødløken i tynne, tynne skiver og ha over i bollen. Dryss over litt salt og litt presset sitronsaft og bland godt. La det godtgjøre seg i noen minutter. Dette gjør løken mildere.
  5. Riv kyllingen i strimler, del tomatene i små biter og sukkerertene i to og ha alt over i bollen. Ha også i pastaen, fetaosten og vasket ruccola salat. Tilslutt mais og baconet. Ha over nykvernet pepper og bland godt. 
  6. Sett ovnen på grill. Legg pinjekjernene på et stekebrett og grill de i noen minutter til de er gylne. Dryss pinjekjernene over tilslutt.
Server gjerne med litt ekstra pesto ved siden av.

2 kommentarer:

swimzy sa...

Høres utrolig god ut:) Skal absolutt prøves ut i sommer :)

Helena sa...

Høres nydelig ut!
Takk for at du deler. Du skriver veldig fint og jeg gleder meg allktid til nye innlegg!!