søndag 23. mai 2010

Mamma Kirstens potetsalat med eple

Denne kremede potetsalaten anbefales! Den er rett og slett kjempe god. Jeg har arvet mammas oppskrift og laget denne utallige ganger. Kan nesten kalles farlig for her kjenner jeg mange som har forspist seg!  Herlig uten masse fet majonesen, men litt syrlig eple, sylteagurk og purre skal det være i.
 

Til pinsehelgen laget jeg en stor porsjon. Den holder seg fin flere dager i kjøleskap og er helt perfekt til både grilling og spekemat. Lag denne gjerne litt på forhånd så den får "satt" seg litt.

Ingredienser:
(som tilbehør til 4-6 pers)
  • 1 beger Rømme
  • 2 ss Ravigottsaus
  • 1 ts majones
  • 2-3 ss sitronsaft
  • Salt og nykvernet pepper
  • 8 store poteter
  • 2 grønne epler
  • 1/2 liten purre
  • 4 ss hakket sylteagurk

  1. Skrell potetene og kok til de nesten er myke (ca 15-18 min). Sett til avkjøling.
  2. Lag dressingen i en stor bolle ved å blande rømme og ravigottsaus, og smake til med sitronsaft, litt majones, salt og pepper.
  3. Del eplet i store terninger. Ha over i bollen og dekk bitene godt med dressingen.
  4. Del potetene i litt større terninger enn eplene, grovhakk sylteagurken og skjær nesten all purren i fine ringer. Bland alt dette inn. Ha litt purre over på toppen. Oppbevar potetsalaten kaldt til den skal på bordet.