søndag 14. februar 2010

Crème Brûlée

Etter mange år med prøving og feiling har jeg kommet fram til denne oppskriften og gjøremåten. Cluet er lav temperatur i ovnen sammen med god tålmodighet! Denne blir perfekt etter min smak. Supert når man får gjester, for den kan lages opptil to dager i forkant. Ved servering er det kun å drysse på sukker og brenne karamell.

Ypperlig å kose seg med idag som det både er Valentines & Morsdag...
Ingredienser 

til 4 store porsjoner

 • 3,75 dl fløte
 • 1,25 dl H-melk
 • 1/2 vaniljestang
 • 75 g sukker
 • 5 eggeplommer
 • 1 lite egg (evt bruk halve,  - plomme og hvitte)
 • Sukker til glasering


Fremgangsmåte:


Ovn ved 100-120°C i ca. 1 time.
(Ovnen min er veldig varm så 100°C holder. Føl deg fram med din egen)


 1. Crème Brûlée skal stekes i vannbad. Start med å forberede dette ved å fylle en langpanne halvfull med vann. Den skal forvarmes, så sett den nå inn i ovnen, midt i ved 150°C.
 2. Visp lett sammen eggeplommer, det hele egget og 75g sukker.
 3. Varm opp melk og fløte i en kjele. Ha i vaniljefrø sammen med selve vaniljestangen og varm det på lav varme. Ta kjelen av platen når det begynner å ryke litt  - la det ikke nå kokepunktet.
 4. Spe den varme fløtemelken over i eggblandingen. Deretteer har du alt sammen tilbake over i kjelen. Visp kontinuerlig over svært lav varme og la massen få tykne litt. Det må ikke koke!
 5. Ta ut vaniljestangen og sil blandingen. Hell den så over i 4 ildfaste porsjonsformer. (Ikke fyll i for mye, maks 2 cm med røre i høyden).  Skru ned temperaturen på ovnen. Sett formene forsiktig i langpannen.
 6. La puddingene stå til de akkurat har stivnet. Kremen skal sette seg og ikke skulvpe. Ta dem ut og avkjøl dem.
 7. Ved servering, dryss på sukker og brenn det til lys karamell. Jeg bruker en egen crème brûlée brenner, men det går fint under grill eller med skibrenner også.


Bon app!2 kommentarer:

Kjersti til hverdags sa...

Den skal jeg lage! Mmmm...!

Camilla76 sa...

Den så bare helt perfekt ut! Deilig!