mandag 17. mars 2014

Sjokoladekake med Walters Mandler

Jeg elsker Freias Walters Mandler sjokolade, og i går eksperimenterte jeg med å bruke den i glasur på denne kaken! Det funket glitrende.


Har du lyst på en ny, enkel og ikke minst saftig oppskrift på sjokoladekake til alle anledningene som dukker opp så prøv denne her. Dette er en luftig og knallgod kake med en nesten litt karamellaktig sjokoladeglasur som bare helles over. Lett som bare det.


Jeg har brukt oppskriften på den ganske så kjente Firkløverkaken og bare byttet ut Firkløver med Walters Mandler. Her vil jeg tro at de fleste sjokoladetyper kan brukes, men det passer veldig bra å ha i en med litt nøttekrønsj.
Siden glasuren blir ganske søt så bruker jeg ordentlig mørk sjokolade i selve kaken.
 
 
Denne kaken fungerer like bra i voksenselskap som i barnekalas. Min lille datter på fire ville helst spise hele kaken i går, fordi som hun så fint sa "mamma, denne kaken smaker bedre enn godis!" Du får prøve selv og se om du er enig...



 
Ingredienser:
(kakeform 22-25 cm)

  • 3 egg
  • 180 g sukker
  • 1/2 ts bakepulver
  •  4-5 dråper vaniljeessens
  • 90g hvetemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 50g mørk kokesjokolade (60-70%)
  • 75g smør
  • 1/2 dl vann
 Glasur:
  • 50g smør
  • 1/2 dl kremfløte
  • 100g Walters Mandler



 Fremgangsmåte:


 
  1. Pisk egg og sukker sammen i ca 5 min. Eggedosisen skal nesten bli hvit.
  2. I en annen bolle blandes mel, kakaopulver og bakepulver. Vend denne blandingen så inn i eggedosisen.
  3. Tilsett vaniljeessens.
  4. I en liten kjele smeltes smør, kokesjokolade og vann. Tilsett blandingen i kakemiksen.  Rør til alt er godt blandet.
  5. Smør en rund kakeform (22-25 cm) og hell kakerøren i denne. Stek kaken på 175 grader i nest nederste del av ovnen i 35 min.
  6. Mens kaken avkjøles så lag glasuren. Ha smør, fløte og sjokolade i en kjele og la det koke opp mens du rører. Dette skal stå og putre i ca 5 min.
  7. La glasuren å avkjøle seg noe, og hell den så over kaken. La den få stå litt før servering, then....dig in!

 Denne kaken egner seg godt til frysing (hvis det blir noe igjen).

11 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk god kake.
Tusen takk for mange gode oppskrifter,
og god inspirasjon til matlaging i hverdagen.

Monica sa...

Takker:)

Ingunn sa...

Selve kaka var nydelig... Men du må da ha glemt sukker i oppskriften til glasur? Min blir i hvertfall veeeldig u-søt.

Monica sa...

Hei Ingunn.
Det skal ikke være sukker i. Walters Mandler sjokoladen er så søt i seg selv, så etter min gane blir dette en absolutt søt glasur.
Monica

Camilla76 sa...

Kjempe god kake. Super oppskrift!
jeg synes glasuren ble både søt og god:)

Monica sa...

Så hyggelig:)

Ingunn sa...

Aha - takk for oppklaring! Da er det nok bare det at jeg har brukt mørkere sjokolade da. Prøver å unngå melk, så jeg brukte en 70% sjokolade i stedet, og hakket mandler oppi i tillegg. Lager definitivt denne kaka igjen, men sniker nok oppi litt sukker da for å kompensere - og få litt mer karamellpreg :)

Monica sa...

Hei igjen Ingunn.
Så bra vi fikk det oppklart:) 70% sjokolade er jo mye mer bitter så da trenger nok glasuren litt sukker.
Ha en fin kveld & takk for at du er innom bloggen.
Monica

Beauty Follower sa...

Looks so delicious!

Monica sa...

Thanks! My family confirms that it tasted delicious here:)

marthe l sa...

så utrolig god ut :) kan denne lages to dager før servering? :)