Grillingen holder stand hjemme hos oss. Men det er greit å prøve litt nytt tilbehør. Denne potetsalaten med vinaigrette lagde jeg sist vi grillet fisk. (Inspirert av en av matbloggene jeg ofte er innom: Lars spiser, drikker og synser) .
Den smakte kjempe godt til et stykke makrell. Det griller vi rett som det er, for makrell viser seg faktisk å være minstemann (på 1 år) sin livrett. Og vi andre liker det også godt!
Potetsalaten lages i en fei. Greit med en enkel, lettlagd middag som er ferdig på 20 min. Skikkelig sommermat dette her!
PS. Skal du grille kjøtt så er denne kremete potetsalaten et "must"!
Ingredienser (til 2 pers):
- 600 g gode poteter, kokt i terninger
- 2 vårløk
- 1 liten håndfull hakket dill (eller persille)
- 1 ss Dijonsennep
- 1/2 ss flytende honning
- 1 ss sitronsaft
- 1,5 ss olivenolje
- Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte:
- Del poteten i store terninger (ca 2x2cm). Kok potetene møre i saltet vann. La de få avkjøle seg litt.
- Pisk sammen sennep, honning og presset sitron. Hell i oljen i en tynn stråle mens du pisker til dressingen får fin konsistens. Smak til med salt og pepper. Bland potetene med dressingen.
- Hakk vårløk grovt og finhakk urtene, og bland så dette inn i salaten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar