tirsdag 27. august 2013

Potetsalat med urter og vårløk til grillet fisk


For en fabelaktig sommer dette har vært! Og jammen fortsetter det fine været. Hver eneste dag dukker sola opp, og det blir godt og varmt utpå dagen. Så varmt at barna fortsetter å leke med vann og hoppe i plaskebassenget etter barnehagen. Nesten ikke til å tro etter denne utrolig fine, solrike sommeren vi har hatt.


Grillingen holder stand hjemme hos oss. Men det er greit å prøve litt nytt tilbehør. Denne potetsalaten  med vinaigrette lagde jeg sist vi grillet fisk. (Inspirert av en av matbloggene jeg ofte er innom: Lars spiser, drikker og synser) .
Den smakte kjempe godt til et stykke makrell. Det griller vi rett som det er, for makrell  viser seg faktisk å være minstemann (på 1 år) sin livrett. Og vi andre liker det også godt!


Potetsalaten lages i en fei. Greit med en enkel, lettlagd middag som er ferdig på 20 min. Skikkelig sommermat dette her!



PS. Skal du grille kjøtt så er denne kremete potetsalaten et "must"!






Ingredienser (til 2 pers):
  • 600 g gode poteter, kokt i terninger
  • 2 vårløk
  • 1 liten håndfull hakket dill (eller persille)
  • 1 ss Dijonsennep
  • 1/2 ss flytende honning
  • 1 ss sitronsaft
  • 1,5 ss olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte:
  1. Del poteten i store terninger (ca 2x2cm). Kok potetene møre i saltet vann. La de få avkjøle seg litt. 
  2. Pisk sammen sennep, honning og presset sitron. Hell i oljen i en tynn stråle mens du pisker til dressingen får fin konsistens. Smak til med salt og pepper.  Bland potetene med dressingen.
  3. Hakk vårløk grovt og finhakk urtene, og bland så dette inn i salaten. 

Ingen kommentarer: