![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgP9jN4ynejkiqF8gaSVE68gJrprDPP67Oz7EUa1Y7vYLUwnN6znDE2b2A3MarRDCokxHHuiW70Yx5xNdY5q-0ZkhoKqljp9WC95ATsZruWk8gQvhkAM-K7PSQj6SM3WeWUHx-76qd_soZY/s320/7.jpg)
Nå ga jeg den omsider en sjanse, i og med at den er litt annerledes siden den har både mørk sjokolade og eple i seg. Og det må jeg si jeg er glad for!
I stedet for å lage en kake, så valgte jeg muffins. Jeg brukte store, amerikanske muffinsformer og pyntet glasuren med masse friske bær.
Det gikk kjempe fort å lage dem. Identisk oppskrift ligger ute på masse nettsider. Jeg hadde litt glasur til overs, så du kan om ønskelig redusere mengden noe om ønskelig. Men når det er sagt så er osteglasuren virkelig
dødsgod, og hvor tykt lag man vil ha er jo en smaksak...
Ingredienser:
(16 store muffins)
- 3 store egg
- 2,5 dl matolje
- 350 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts kanel
- 1/2 ts muskat
- 1/2 ss natron
- 1/2 ss bakepulver
- 325 g hvetemel
- 100 g kokesjokolade
- 400 g gulrot
- 1 1/2 eple
Ostekrem:
- 200 g romtemperert smør
- 500 g melis
- 400 g romtemperert kremost naturell
- 3 ss vaniljesukker
- Pisk sammen egg, sukker og olje til du får en lys masse. Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene, og bland det inn i røren.
- Sett ovnen på 180 grader. Rør i hakket kokesjokolade. Skrell epler og gulerøtter, riv begge deler grovt, og vend inn i deigen.
- Ha deigen over i store muffinsformer som du fyller opp til litt under 2/3. (Evt kan du lage en kake og da bruker du en liten langpanne).
- Stek muffinsene midt i ovnen på 180 grader i 25-30 min. (Kaken tar ca 45-50 min). Avkjøl helt før du har på glasuren.
- Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk så inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Sprøyt kremen over muffinsene når de er avkjølte. Pynt med blåbær, jordbær og/eller bringebær rett før servering.
4 kommentarer:
De så gode ut ja. Selv er Sverre Sætre sin gulrotkake min favoritt. :-)
Da er det kanskje enda en jeg burde prøve da! :)
Veldig gode. Absolutt verdt å prøve!!
Måtte prøve disse i helga, de ble en superhit! :)
Men jeg ser at jg nok kunne lest litt nøyere, for jeg ble også sittende med en masse krem. Men mannen ville ha ekstra siden det var så nydelig godt!
Takk for oppskrift:)
Legg inn en kommentar