Her blir det litt selvskryt. Denne pizzaen er rett og slett den beste hjemmelagde pizzaen jeg noensinne har spist!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7I4aCw5EoVy6MT3KTdwxPif5C9XsJawL2U57wRu9Axi8x0UuS0QDVfuJ5Tuu4gtM9ToEiaTfuLVFImNhVrVc7RSr3jUwA2oPmgjlyqR953rHvIl9KGUmUjesJ6PhVHKu4qWY4JGbdR2O_/s1600/ki.jpg)
Jeg har begynt å bruke pizzastein. Hadde lenge tenkt til å gå til innkjøp av dette, men heldigvis lå det en under juletreet i år. Den utgjør en magisk forskjell for steking av pizzabunnen! Denne ble supertynn og knasende sprø, akkurat sånn en italiensk pizza skal være. Det er virkelig verdt å anskaffe seg en pizzastein (med mindre man har en pizzaovn da), og det koster ikke mange 100-lappene heller.
Pizza Parma er kanskje den beste italienske pizzaen for meg. Kombinasjonen salt parmaskinke sammen med ruccola, pinjekjerner og parmesan er helt uimotståelig. Denne makeløse varianten har jeg til nå kun mesket meg med på restaurant Villa Paradiso (Grünerløkka i Oslo). Men, nå kan jeg stolt si at vi har produsert en ganske lik utgave her hjemme i vårt egne casa! Kanskje ikke like fin og rund, men i hvertfall uhyyyre god!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiDbPP9OGoZSp5i1Ut3MXLz0Skq_7258AIdZRy7jPPGVvBnn3nOfuZIy6mzkIiSB_vMbVdZfxsXVoTIJdsXsa_Rb-66re94ruYd-3XCMc5V1IShGbajEYM5xnbL5l1eKoGX0EawDj22l3W/s640/aanh.jpg)
- Steinen settes inn i kald ovn. Skru opp til maks temperatur og la den bli helt gjennomvarm (tar ca 20-30 min).
- Deigen lar jeg elte lenge for at den skal bli skikkelig elastisk. Da kan den kjevles ut på forhånd uten at den krymper når den skal legges over på varm stein.
- Jeg bruker pizzamel a la tipo "0" el "00" (kjøpes i velassortert matbutikk). I tillegg har jeg litt maismel på steinen for at bunnen ikke skal sette seg fast.
Ingredienser:
(til 2 store porsjonspizzaer)Tomatsaus:
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 fedd hvitløk
- 2 ts olivenolje
- 1 håndfull med basilikumblader
- 1/4 ts sukker
- 1/4 ts salt
- litt pepper
- Parmaskinke (8-10 skiver)
- 1 håndfull ristede pinjekjerner
- 2 håndfuller ruccola salat
- Skivet parmesan ost etter smak
- Litt olivenolje
Pluss:
- 2 pk mozzarellaost
- litt maismel
Fremgangsmåte:
- Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olivenolje og salt. Rør inn litt og litt mel. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk (evt kan du ta deg en treningsøkt ved å kna den selv). Dekk til med plast, og la deigen heve i en time.
- Forvarm pizzasteinen i 20-30 min. (Sett den inn i kald ovn og skru opp til maks temperatur).
- Ha alle ingrediensene til tomatsausen i en blender, og kjør til sausen er glatt. Ha den over i en kjele, og la den småkoke i 5-10 min så den får litt tykkere konsistens.
- Del pizzadeigen i to leiver, og kjevle ut til to pizzaer så tynt du bare klarer.
- Ta den glovarme steinen forsiktig ut av ovnen. Strø bittelitt maismel i et tynt lag utover. Legg deigen fort over på steinen. (Du steker en pizza av gangen). Smør et tynt lag med tomatsaus utover bunnen og legg på skiver av en mozzarella ost. Stek bunnen nederst i ovnen på 250 grader til den ser ferdig ut og bunnen er sprø. (Det tar omtrent 8-9 min). Gjør det samme for pizza nummer to. (Vi pleier å begynne spise den første pizzaen mens den andre stekes i ovnen.)
- Toppingen legges på. (Fordel ingrediensene så du har like mye til hver pizza.) Ringle over litt god extra virgin olivenolje tilslutt.
![]() |
I dag lagde vi også en Minipizza (med skinke og ost) til 2-åringen vår |