Langpannekake har vel de fleste en oppskrift på. Dette er mamma sin, og den må inn i samlingen min her! Velutprøvd og lettvint.
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Nytes med en god kopp kaffe eller iskald melk.
Kaken er fin å fryse, selv med glasur!
![]() |
Her har jeg fått god pyntehjelp av datteren min... |
Det er alltid kjekt med en enkel og praktisk sjokoladekake som alle liker. Denne blir høy og fin, holder seg lenge og er super å fryse ned. Perfekt til store lag, dugnader, barneselskaper... pluss fullstendig obligatorisk å ta med når vi skal på hytta!
- 250 g smør
- 3 egg
- 4 1/2 dl sukker
- 6 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ss kakao
- 2 1/2 dl melk
Glasur:
- 125 g smør
- 1 plate dronningsjokolade
- 300 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- Litt kaffe (ferdigkokt)
- Pynt: kakestrøssel eller kokos
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret og sett kaldt. Pisk sukker og egg godt sammen. Bland sammen det tørre og sikt det over i eggedosisen, vekselsvis med melk. Rør inn smøret tilslutt.
- Hell røren over i en langpanne med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før glasuren smøres på.
- Glasur: Smelt smør og kokesjokolade i en bolle over vannbad. Ta av platen og rør i melis og vaniljesukker. Tilsett 1-2 ss kaffe til du får ønsket konsistens. Blir glasuren for tynn igjen er det bare å ha i ekstra melis. Rør til den er helt glatt og bre over kaken. Strø over kakestrøssel og skjær kaken i firkanter.
Kaken er fin å fryse, selv med glasur!