Dette er min favorittsalat om dagen! Kyllingsalat med revet mozzarella ost og en smakfull balsamicodressing.
Salaten toppes av en helt enkel blanding av balsamicoeddik og olivenolje. For en ti år siden ble jeg rett og slett hekta på balsamicoeddik og overøste mange middager med dette. Nå har jeg roet meg litt på det området, men når det gjelder denne salaten så er det virkelig balsamico som gjør susen. Og da en raus dose! Litt mer enn du tror... Veldig enkelt, veldig godt.
Jeg har en forkjærlighet for å steke maiskorn litt i panna. Da blir de litt karamellisert og får nesten en slags pop-corn smak. Til denne salaten steker jeg baconet først, og deretter har jeg i maisen i den samme panna så den får sugd til seg litt god baconsmak...
Ingredienser
(Til 3-4 pers )
Her snakker vi om type mat som er "low effort", men med overaskende tasty resultat!
Vi spiser dette ofte til middag, og det er friskt og akkurat passe mettende. Kylling og bacon går hånd i hanske. Sammen med det salte er det godt med søte cherry tomater i, samt sprø pinjekjerner, mild mozzarellaost og avocado. Salaten toppes av en helt enkel blanding av balsamicoeddik og olivenolje. For en ti år siden ble jeg rett og slett hekta på balsamicoeddik og overøste mange middager med dette. Nå har jeg roet meg litt på det området, men når det gjelder denne salaten så er det virkelig balsamico som gjør susen. Og da en raus dose! Litt mer enn du tror... Veldig enkelt, veldig godt.
Jeg har en forkjærlighet for å steke maiskorn litt i panna. Da blir de litt karamellisert og får nesten en slags pop-corn smak. Til denne salaten steker jeg baconet først, og deretter har jeg i maisen i den samme panna så den får sugd til seg litt god baconsmak...
Server denne salaten med brød til. Foccacia passer bra, og da er det godt med litt rød el grønn pesto som dipp ved siden av.
- 1 grillet kylling
- 1 pk bacon (eller 5-6 skiver med spekeskinke)
- 1 liten boks mais
- 1/2 rødløk
- Salatblader - for eks 1 pk trippelsalat (blanding av ruccola, lollo og hjertesalat)
- 10-15 cherrytomater
- 1 stor avocado
- 2 pk mozzarellaost
- 2 store håndfuller med pinjekjerner
- Balsamicoeddik
- God olivenolje
- Non dråper presset sitron
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Skjær baconet i ca 2 cm lange biter, og stek det gyllent i en panne. Legg over på et kjøkkenpapir så noe av fettet renner av. Stek maisen raskt i baconfetttet, i omtrent 5 min.
- Finn fram en stor salatbolle. Skjær løken i tynne ringer, og ha over i bollen. Bland inn noen dråper presset sitron og litt salt (så fjerner du den aller bitreste smaken fra løken).
- Riv kylling i biter med hendene, og legg i bollen. Vask og tørk salaten, og riv den i store flak og ha i bollen. Vask tomatene og del de største i to. Ha i tomater og mais også.
- Legg pinjekjernene på et stekebrett, og grill i ovnen til de akkurat har blitt gylne. Pass på, for dette går fort!
- La vannet renne av mozzarellaostene og riv dem grovt og legg i bollen. Hell over noen spiseskjeer god olivenolje, balsamicoeddik, og godt med salt og pepper, og bland alt godt.
- Skjær avocado i biter, og ha dette over i salatbollen også. Dryss over pinjekjerner og bacon tilslutt.