Slow cooking på sitt beste
Denne retten så jeg i et av Jamie Olivers tv-programmer. Ble kjempe inspirert og bare måtte prøve den ut! God å varme seg på, særlig på en grå dag som denne når sola har gjemt seg bort.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvSFTnIemUuL_Rmhhj-Gg0FGC_pbB7zq_-pxgBsdswSACH3TqRaXOt8bWO6YrwuKUfLDADdx3dxhLaKgvaxOOGXBnsB0Vp0Him0VHptdCZMhk4Lg52ZdfnhKOLaQdG6_RI01njs12spwVy/s320/pimenton.jpg)
En deilig, rustikk rett blir det uansett!
- 2 kg renskåret svinebog, i ett stykke, (fettranden skal være med)
- 2 rødløk
- 2 røde chilli
- 2 ss (toppede) lett røkt paprika, pluss litt ekstra til serveringen
- 2 ts karve
- En liten neve frisk oregano (bladene)
- 5 paprika (ulike farger)
- 1 x 280g glass med grillet paprika
- 1 x 400g boks med plommetomater
- 4 ss rødvinseddik
- 1/2 beger rømme
- Finrevet skall fra 1 sitron
- En liten bunt frisk bladpersille, finhakket
- Havsalt og nykvernet sort pepper
- Olivenolje
- Forvarm ovnen til 180 °C. Finn fram en jerngryte (eller evt ildfastform med lokk).
- Skjær et rutemønster i svoren på kjøttet, og gni det så inn med rikelig med salt og pepper. Ha olivenolje i gryta og legg i kjøttstykket. Stek det i ca 15 minutter på middels varme, slik at fettet siver ut av svoren. Ta svinekjøttet ut av gryta og sett det tilside.
- Skjær løken i skiver og finhakk chilien (nb-fjern frøene). Ha dette over i gryta sammen med hakket oregano, paprikapulver, salt og pepper. Støt karvefrøene i en morter og ha de også i gryta. La dette småkoke i omtrent 10 minutter.
- Skjær den friske og den hermetiske paprikaen i lange skiver og putt dette over i gryta. Tilsett tomatboksen og eddik. Legg svinekjøttet tilbake i gryta, rist litt slik at alt blandes, og hell deretter i nok vann til at det såvidt dekker kjøttet. Skru opp varmen og la det koke opp, legg på lokk, og sett deretter gryta inn i ovnen i 2 1/2 - 3 timer.
- Sjekk at kjøttet er ferdig kokt, det vil si at det løsner lett når du drar det fra hverandre. Hvis det ikke slipper, så sett gryten tilbake i ovnen litt lenger.
- Når kjøttet begynner å bli ferdig så setter du ris til koking. Rør sammen rømme, sitronskallet (bruk gjerne en zester) og mesteparten av persillen i en liten bolle.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKWKw2wOrUAE8MVybsOQHAHtWnthSLgqEtWXWOQ3Eyzj1HbfTuJL9M4K-h2a5yeneDGRaJlXs9YitdvitS61FBaokIoeq-4hBrHh689rcxVqep-hYUq2g42h9k0K_FDSBxvr5t9d1ZvDf2/s200/gulasj.jpg)
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar