Engelsk ostesnack som smaker godt med en øl til!
Da jeg var 20 år gammel begynte jeg på en hotellfagskole i den fransktalende delen av Sveits. Der inntok man daglig en 3 retters lunsj på sølvbestikk i skolens stive restaurant . De fleste andre i klassen min var franske, og jeg lå nok langt bak når det gjaldt gastronomi (og fransk kunnskaper).
Den første forretten jeg la min elsk på i restauranten var nettopp denne. Oppskrifter fant jeg nylig flittig notert ned i en av mine notatbøker fra studietiden. Høres muligens avansert ut, men min smak var ganske enkel den gangen, for dette er rett og slett smeltet ost på brød...
Til 4 ( 1 skive til hver)
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Er du glad i worchestershire saus så lag noen kryss/ ruter på toppen og drypp litt saus over, som her:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1HOhAk-IYVcL5pvSWY8RmM3vuY4Qjgs9B2bbFCKp21dLx1LE6E8_wRPGec4LekkgXzdETN3ZifT6KaFwYg0n2_2zXlzLbGAvPNna4ZKVijVPEkiVoyj-RhBIpQSEsFQbYyf2s5jcA9R1z/s200/be.jpg)
Mektig guttemat, så her skal det bare være en liten skive per pers.
Til 4 ( 1 skive til hver)
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 1 dl melk
- 2 dl øl (ale)
- 1,5 ss sennep
- 1 ts salt
- 1 ts worchestershire sauce (pluss litt til å helle over)
- ca 200 gram revet Cheddar ost
- 1 egg
- paprikapulver
- cayennepepper
- 4 store loffskiver eller 6 små
- Lag en tykk hvit saus av smør og hvetemel i en kjele. Spe med melk på lav varme og rør hele tiden. Kok ett minutt og ha så i øl. Rør i et par minutter til sausen er ganske tykk.
- Tilsett sennep, worchestershire saus, salt og cayennepepper. Ha i osten og la den smelte i sausen.
- Ta kjelen vekk fra plata og rør inn et egg når røren har fått avkjølt seg litt.
- Rist loffskivene lett i ovnen på en side. Fordel ostemassen på den siden av brødet som ikke er ristet og sett brødet under grillen så osten blir gyllen (ca 3-5 min). Dryss litt paprikapulver over tilslutt.
Er du glad i worchestershire saus så lag noen kryss/ ruter på toppen og drypp litt saus over, som her:
1 kommentar:
Har prøvet noen ganger å lage hvit saus, men synes det er vanskelig. Lett å få klumper og sånt. Hvordan gjør du det?
Blir glad for tips:)
Legg inn en kommentar