Dette er en saftig, sunn og lettlaget fiskerett, der alt skal i en form.
Det er med sikkerhet jeg kan påstå at det er superenkelt å lage. Det er nemlig sånn at første gang jeg smakte dette var da jeg bodde i kollektiv i London. En av gutta jeg bodde sammen med levde stort sett på take away og hermetikk og lagde aldri mat, så da jeg oppdaget at han hadde bladd i en av mine Jamie Oliver bøker, ble jeg mildt sagt overasska. Jommen hadde han faktisk tryllet fram en nydelig laksemiddag, med en fantastisk frisk smak.
Til 2 sultne
- 2 laksefileter
- 400g små poteter (gjerne Amandine)
- 1/2 pakke aspargisbønner
- 1 stor håndfull frosne grønne erter
- 8-10 aspargis topper (kan også bruke hermetiserte)
- 10 sukkererter
- 1 ss smør
- Olivenolje
- 1 sitron - zest og saft
- 1 liten håndfull basilikum blader
- 1 liten håndfull med dill
- Maldonsalt og nykvernet pepper
Jamie anbefaler litt aioli ved siden av, men jeg synes det er smaker like godt med en klatt rømme i stedet.
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 220ºC. Kok potetene i rikelig med vann (for du skal ha i litt ekstra grønnsaker også etterhvert).
- Salt og pepre laksefiletene lett. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i skinnet på laksen, og fyll disse med dill (ca halvparten).
- Kok potetene til de så vidt begynner å bli møre (ca 10 min). Ha i aspargistoppene, og la de koke med. Ha også i frosne erter og sukkererter, og kok videre i et par minutter til. Hell av vannet.
- Ha potetene og grønnsakene over i en stor ilfastform (eller et dypt stekebrett). Ha i finhakket basilikum og resten av dillen. Ha også i smør, et par spiseskjeer olivenolje og både zesten og saften av en sitron. Krydre godt med salt og pepper. Vend alt sammen mens det fortsatt er varmt så smakene blander seg fint i hverandre.
- Legg laksefiletene på toppen og sett det inn i ovnen. Stek på 200-220 grader i ca 10 min, til laksen akkurat er gjennomstekt. Server med en klatt rømme ved siden av. Husk å få med noen skjeer av den nydelige urte-sitron-olivensaften som ligger i bunnen av formen.
Bilde og oppskriften er lånt fra Jamies Dinners, men jeg har justert litt etter mine smaksløker.
4 kommentarer:
Takk for fin oppskrift. Flere fiskeoppskrifter finner du på www.superkokken.no og denne uka er det daglig nye oppskrifter på fisk og skalldyr. Vær velkommen!
Beste hilsen fra Superkokken :-)
Denne fra Jamie Oliver har jeg også laget. Smakte fortreffelig.
Lagde dette i dag og det var så DIGG! takk for fin oppskrift og blogg! Astrid
Takk for hyggelige tilbakemeldinger:)
Legg inn en kommentar