I påsken skal det jo være flust med lammekjøtt, egg og sjokolade som seg tradisjonen tro. Og akkurat nå ligger faktisk en lammestek i ovnen og sprer gode aromaer i hele leiligheten. Men før vi kjørte på med tradisjonell påskefeiring så var det godt å spise noe litt annerledes enn alt det erke-norske. Vi startet dermed påskeuka med denne indonesisk-inspirerte middagsretten!
Ingredienser (4 personer):
- 2 grillede kylling
- 1-2 gul paprika
- 3 dl kremfløte
- 1 dl melk
- 2 ts karri
- 1/2 glass mango chutney
- 1-2 ts sambal oelek
- 2 fedd hvitløk
Fremgangsmåte:
- Rens og del kyllingen i biter. Fjern skinnet. Skjær paprikaen i skiver. Legg kyllingen og paprikaen i en ildfast form.
- Bland kremfløte, mango chutney, hvitløk og krydder. Ha i 1 ts sambal oelek hvis du bare vil ha litt sting, 2 ts hvis du vil ha det sterkt.(Jeg har i to og da blir det akkurat så sterkt som jeg tåler.)
- Visp for hånd i et par minutter til det blir en luftig blanding. Det skal ikke bli krem. Bland i matfløte (eller melk). Hell over kyllingen og paprikaen.
GOD PÅSKE!
Helt konge. takk for nok en bra oppskrift!
SvarSlettMmm! Smakfull rett! Eg hadde også oppi eitt eple, ein boks ananas og ein halv løk. Indonesiske rettar er kjend for å innehalde frukt, og det gir ein deilig kontrast mot den sterke sausen.
SvarSlett