Posevarianter blekner i forhold til hjemmelagd potetmos. Det handler bare om prioritering i hverdagen, for potetene koker seg selv og så er det jo bare et par minutter med røring som skal til. Supert potet-tilbehør som passer til det meste:)
Til 2
Ingredienser:
(Her må man røre og smake seg fram, så alt er circa mål)
Ingredienser:
(Her må man røre og smake seg fram, så alt er circa mål)
- 5 poteter (ca 400g)
- 1 dl fløte
- 0,5 dl lett melk
- 3 ss smør
- salt, pepper, muskat
- Ta ut fløten og smøret av kjøleskapet så det blir romtemperert.
- Skrell potetene og del dem i store biter. Kok i lettsaltet vann til de er møre, ca 20 min. Hell av vannet.
- Legg potetbitene over i mosejernet og klem ut med en bolle under. Ha i omtrent tre spiseskjeer med potetbiter av gangen.
- Hell potetmassen tilbake i kjelen og ha i smøret i små klumper. Legg på lokk i noen minutter og la det smelte inn. Sett på lav varme og ha så i fløte og melk. Rør inn til passe konsistens mens det varmer seg opp igjen. Smak til med salt, pepper og littegrann nyrevet muskat.
Kjempegodt! Til fest har jeg lært av mannen min at vi rett og slett koker potetene i kremfløte! Det lærte han på et matkurs jeg ga han i gave på Bølgen & Moi. Jammi! Hva med å treffes snart i vårværet?
SvarSlettHar du prøvd å ha bittelitt trøffelolje i mosen? Kanskje helst uten muskatt og i festmosen.. Det er nyyyydelig :)
SvarSlettFin side!
Mvh Stine
Takk for tipsene. Skal så absolutt prøves ut! :)
SvarSlett