Vi er inne i en skikkelig hummus-periode om dagen. Så da sola tittet fram i dag, grillet vi små, søte gulrøtter, og hummus passet perfekt som dip til.
Fremgangsmåte:
Hummusen er holdbar rundt 5 dager i kjøleskap.
Hummus er en mild, kremet kikertpuré som er obligatorisk å ha til maten mange steder i Midtøsten og Nord-Afrika. Jeg falt pladask for lenge siden og bruker det som saus / dip til det meste. Det er utrolig anvendelig. Jeg smører det på ristete skiver, inni tortillalefser og pitabrød. Og selvsagt er det et "must" som tilbehør til arabisk mat.
Dette er en latmannsversjon med hermetiske kikerter. Jeg lager nesten alltid det, rett og slett fordi jeg ikke synes det blir den helt enorme forskjellen (sammenliknet med den mer omstendige måten ved å legge tørre kikerter i bløt og koke de møre). Det er også valgfritt å tilsette tahini (sesamfrøpuré), men jeg synes det gjør hummusen ekstra god.
I dag moste jeg kikertene i en morter for hånd, for å oppnå en rustikk variant. Det passet så fint til de grillede gulrøttene (som jeg for øvrig hadde marinert i sitron, olje og salt - helt konge)! Men hvis du vil ha en glatt, silkemyk hummus, så kan du selvsagt bruke en mikser.
I dag moste jeg kikertene i en morter for hånd, for å oppnå en rustikk variant. Det passet så fint til de grillede gulrøttene (som jeg for øvrig hadde marinert i sitron, olje og salt - helt konge)! Men hvis du vil ha en glatt, silkemyk hummus, så kan du selvsagt bruke en mikser.
Hvis du ikke har smakt det før, høres det kanskje skummelt ut med en bønnepuré. Men jeg lover deg at dette er dødsgodt og faktisk nesten avhengighetsskapende. At kikererter er super mat, pluss at det i tillegg er veldig lett å lage dette, er kun en bonus...
- 1 boks kikerter, skylt
- 1,5 ss tahini
- 0,5 ts spisskumin
- 1 hvitløksfedd, hakket
- 1/2 ts salt
- 1/4 liten sitron (saften)
- 4 ss olivenolje
- bittelitt cayennepepper
- paprikapulver
- Ha alt unntatt sitronsaft, paprikapulver og salt i en stavmikser eller food prosessor, og kjør til det er en fin mos. Eventuelt kan du mose det i en morter.
- Smak til med sitron og salt.
- Rett før servering drypper du litt ekstra olivenolje over samt et dryss med paprikapulver
Hummusen er holdbar rundt 5 dager i kjøleskap.