Jeg har lovet meg selv at dette skal være en blogg som kun har oppskrifter etter min smak, så av nye retter jeg prøver legger jeg bare ut de som jeg virkelig er fornøyd med. Her er en oppskrift med kylling som har passert nåløyet:)
I dag brukte jeg ferske kyllingfileter, men man kan benytte seg av ferdig grillet kylling også. Et dryss av enten hele eller hakkede peanøtter på toppen er godt.
Jeg synes dette ble skikkelig god middag rett og slett!
Ingredienser (til 4)
Fremgangsmåte:
Denne asiatiske-inspirerte retten tipset min venninne Helle meg om. En nydelig, sterk hverdagsmiddag som varmer. Jeg må nok innrømme at jeg selvsagt ikke klarte å la være å endre litt på oppskriften. Det skulle for eks egentlig være kun crème fraîche, men jeg erstattet noe av den med kokosmelk. Kombinasjonen currypaste og kokosmelk er fullstendig uimotståelig synes jeg!
I dag brukte jeg ferske kyllingfileter, men man kan benytte seg av ferdig grillet kylling også. Et dryss av enten hele eller hakkede peanøtter på toppen er godt.
Jeg synes dette ble skikkelig god middag rett og slett!
Ingredienser (til 4)
- 4 kylling fileter
- 2 små rødløk i skiver
- 5-6 hakkede vårløk
- 5-6 ts rød karripasta (avhengig av hvor sterkt du vil ha det)
- 1/2 boks kokosmelk
- 1,5 dl crème fraîche
- 1 boks hele hermetiske tomater - bruk kun tomatene (hell ut mesteparten av saften)
- 2 ss soyasaus
- 1/2 sitron
- 4 ts sukker
- 1 ss paprikapulver
- 4 ss peanøtter
- 1 neve frisk koriander
Fremgangsmåte:
- Del hver kyllingfilet i tre biter. Legg bitene over i en ildfast form sammen med rødløk og vårløk.
- I en bolle rører du sammen karripasta, kokosmelk, crème fraîche, hermetiske tomater, soyasaus, sitron, paprikapulver og sukker. Hell det over i formen, og la alt stå og trekke i 10-15 min før du setter det inn i ovnen. Stek i ca 25 min på 200 grader.
- Dryss over peanøtter like før servering, og pynt med grovt revet frisk koriander (om du har).
Ris, salat og ikke minst noen naan-brød smaker godt ved siden av!