Dette er en av mine soleklare favorittoppskrifter. Jeg lager suppa gang på gang og blir alltid like overrasket over hvor uimotståelig god den er.
Rask å lage, super sunn og veldig god!
(Kjøper du tørre bønner må de selvsagt legges i vann natten over.)
Ingredienser:
- 1 ss olivenolje
- 1 løk - hakket
- 3 stenger stangselleri - i biter
- 3 ts spisskumin
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 fedd presset hvitløk (eller ett stort)
- 6,5 dl grønnsaksbuljong
- 1 boks kikerter (400g)
- 150 g hvite bønner
- 1/2 sitron - zest og saften
- Salt, pepper
- En håndfull koriander eller persille
Fremgangsmåte:
- Finn fram en stor kjele/gryte. Stek løk og stangselleri sakte i olivenolje, i 5-7 min. Tilsett hvitløk og spisskumin, og stek videre noen minutter.
- Skyll kikertene i et dørslag. Ha i tomatboksen, buljong og kikertene i gryta, og skru opp varmen. Krydre godt med salt og pepper. La det småkoke i ca 10 min.
- Tilsett de hvite bønnene og saften av en halv sitron. La det småkoke noen minutter til. Smak og tilsett evt mer krydder.
- Tilslutt har du litt hakket koriander og sitronzest på toppen. Klart for servering.
Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.