onsdag 11. november 2015

Tomatsuppe med paprika og pasta


Det er virkelig lenge siden jeg har vært innom statistikktelleren som viser antall visninger på bloggen. Da jeg tittet innom i dag, ble jeg blåst av banen, helt uvitende om at bloggtelleren har bikket 2 millioner visninger. Faktisk 2,2 millioner siden sist jeg sjekket. Jammen henger dere med, og noe så hyggelig at jeg fortsatt får nye følgere. Velkommen skal dere være! Jeg er jo ikke superaktiv på bloggen om dagen, men jeg har ikke gitt meg altså.  Og dette gir stor, ja, faktisk kjempestor inspirasjon må jeg si.


I høst har vi spist suppe etter suppe. Det passer så godt på mørke høstkvelder. Den soleklare vinneren har blitt tomatsuppe. Det får vi ikke nok av! Vi har videreutviklet mannens oppskrift med mer grønnsaker og digg tilbehør. Litt paprika i suppa tar den til nye høyder. Det er også godt med en bit sellerirot, som gir en både søt og dyp, aromatisk smak. Men i det store og det hele pleier jeg å "tømme" grønnsakskuffen og bruke opp slappe grønnsaksrester i suppa.
 

Det er veldig enkelt å lage denne suppa. Noen ganger tar vi litt av på tilbehøret - steker opp noen skiver sterk pølse eller pepperoni, river litt parmesan og koker noen egg. Ekstra godt (og mer mettende) er det med ravioli eller tortellini i suppa, synes jeg.

Sånn kan det gjøres...



...eller sånn!

Vi har prøvd å holde oss til at denne suppa "bare" står på menyen annenhver uke. Hver gang er det en høydare. Skikkelig suppe-dilla!

 
 
Ingredienser:
(2 voksne +  2 barn) 
  • Olivenolje
  • 1 liten gul løk
  • 1 rød paprika
  • 1 bit sellerirot
  • 1 stor gulrot
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater  (hele eller grovhakkede)
  • 10 dl tomatjus
  • 3 ts god grønnsaksbuljongpulver (anbefaler grønnsaksbuljong med urter fra Naturata)
  • 1-2 ts sukker
  • 1 ts basilikum eller 2 håndfuller fersk
  • 1 dl fløte
  • Noen dråper Worcestershiresaus
  • salt og pepper etter smak
  • 1 pakke Cappeletti (eller annen pasta)

Fremgangsmåte:
  1. Finhakk løken, og stek den myk i en gryte i olivenolje. Tilsett paprika og gulrot i biter samt finhakket hvitløk, og la det steke med et par minutter til.
  2. Hell i tomatboksen og sukker, og la det putre i ca 5 min.
  3. Tilsett rundt halvparten av tomatjusen i gryta, og rør sammen. Ha det over i en blender, og mos så du får glatt konsistens (eller bruk en stavmikser).
  4. Kok pastaen i en kjele ved siden av.
  5. Hell  suppa tilbake i kjelen, tilsett resten av tomatjusen, buljong, fløte, Worcestershiresaus og krydder, og la det få koke i noen minutter. Smak til med eventuelt mer fløte, salt og pepper.
  6. Ha suppa i skåler og topp med Cappeletti.
Server gjerne med revet parmesan, fersk basilikum og godt brød til.